God of War Ragnarok ar putea ajunge pe PC chiar in aceasta luna

God of War Ragnarok ar putea ajunge pe PC chiar in aceasta luna

Franciza God of War este un punct de referință pentru PlayStation de aproape două decenii, iar cea mai recentă ediție a saga mitologiei nordice, reimaginată, ar putea ajunge pe PC mai repede decât ne-am aștepta. Conform zvonurilor, planurile pentru o versiune PC a jocului God of War Ragnarok ar putea fi dezvăluite în această lună.

Speculațiile provin de la site-ul francez de oferte Dealabs, cunoscut pentru capacitatea sa de a descoperi astfel de noutăți. De exemplu, ei au raportat că ediția completă a jocului Horizon Forbidden West urma să ajungă pe computere anul trecut, lucru care s-a întâmplat.

Dacă zvonurile despre Ragnarok se confirmă, acesta ar continua tendința accelerată a Sony de a aduce mai multe jocuri exclusive de pe PlayStation pe piața PC-urilor. În cadrul ultimei lor prezentări financiare din februarie, conducerea Sony a indicat că compania va deveni mai „agresivă” în aducerea jocurilor de la prima parte pe platforme non-PlayStation, cum ar fi PC-ul.

Am văzut deja primele pași, cu lansarea simultană pe PC a jocului Helldivers 2 odată cu versiunile pentru consolă. Dar portarea unor exclusivități AAA masive precum God of War Ragnarok pe PC în mai puțin de doi ani ar sublinia cu adevărat angajamentul Sony pentru multi-platformă în divizia sa de jocuri.

Desigur, zvonurile despre un iminent eveniment PlayStation Showcase în mai alimentează speculațiile despre portul Ragnarok pentru PC. Totuși, este posibil ca jocul să fie anunțat printr-un comunicat de presă neașteptat. Nu ar avea prea mult sens să organizeze un eveniment major doar pentru un simplu port pentru PC, decât dacă ar fi însoțit de alte titluri.

În timp ce Ragnarok a debutat pe PlayStation 4 și 5 în noiembrie 2022, primind laude critice generalizate, epicul de acțiune-aventură a primit recent o expansiune majoră gratuită numită Valhalla. Acest mod roguelike a adăugat jocului niveluri randomizate, oferind rejucabilitate nelimitată care să mențină chiar și cei mai înverșunați fani angajați.

Adaptarea expansiunii gratuite robuste Valhalla pentru publicul de pe PC ar putea oferi Sony un alt motiv să scoată în evidență Ragnarok în mijlocul zvonurilor despre portul său iminent pentru PC. Deja am văzut că viitorul Ghost of Tsushima Director’s Cut pentru PC, programat pentru 16 mai, va fi primul care va suporta noua funcție de overlay PlayStation a Sony pentru salvări mai fluide în cloud și mapare a controllerului. Este posibil ca și God of War Ragnarok pe PC să beneficieze de această integrare.

Desigur, toate acestea rămân în domeniul zvonurilor până când Sony face un anunț oficial. Dar, având în vedere afirmațiile menționate anterior ale companiei despre expansiunile pe PC, pare plauzibil ca exclusivități precum Ragnarok să ajungă pe computere mai devreme decât în trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *